iTunes U

 

 

iTunes U er Apples store satsning på læring via iOS platformene: iPad, iPod touch og iPhone.
Denne app’en gør det muligt gratis at hente et væld kurser ned på sin iPad.
Som underviser kan man selv oprette kurser via iTunes U course manager. Administrationen af disse kurser kan foregå både fra en PC og en Mac – blot man har Safari browseren installeret. Indholdet i et sådan kursus kan bestå af f.eks.: Pdf-dokumenter, Keynote-præsentationer, iBooks, videoer, billeder eller links til resurser på nettet – f.eks. videoer på youtube, vimeo m.v.

Som underviser kan man invitere sine studerende til at deltage i sit kursus, eller man kan gøre det åbent for alle at følge kurset. Man har som kursusudbyder mulighed for at følge med i hvornår de tilmeldte studerende har logget på, og man kan udveksle noter mellem underviser og studerende.

Endelig kan man også, hvis man f.eks. ikke har en iPad eller lignende, se videocasts m.v. fra de udbudte kurser på sin pc. Dette gøres ved at åbne iTunes, og i iTunes Store finde det kursus man ønsker at følge.

Et kursus som kan anbefales, hvis man vil i gang med at udforske nogle af de kreative muligheder på sin iPad, er Lars Levins kursus Storytelling med Keynote, som i nogle korte instruktionsvideoer kommer rundt omkring bl.a.: Keynote, iMovie og Puppet Pals:

https://itunes.apple.com/dk/course/storytelling-med-keynote/id568662296?l=da

Apple links til info omkring iTunes U

 

Læs mere her: http://www.apple.com/education/itunes-u/

Apples egen demonstration af iTunes U: http://www.youtube.com/watch?v=v9Zje_9CJZM&feature=related

Guidelines fra Apple for administration af iTunes U kurser:

http://www.apple.com/support/itunes-u/docs/iTunesU_CourseCreation_0812.pdf

 

En introduktion til iTunes U Course Manager:

https://itunes.apple.com/dk/course/course-manager/id551757788?l=da