Del dette

Eleven som producent

På denne side kan du finde apps til danskundervisningen, hvor eleverne med forskellige fortælleværktøjer kan producere historier, tegneserier, eBøger m.v.

Under oversigten Dansk/Fortælling og Kreativitet/Animation finder du flere apps, som ligeledes er velegnede til at arbejde med eleven som producent på iPad’en.

 

Lav dine egne eBøger

 

skriv og læs hjem

Skriv og Læs – Hjem (Gratis/Med køb i app). Filosofien bag Skriv og Læs er at børnene/eleverne skrive sig til læsning. Derfor arbejder app’en med børneskrivning, hvilket giver eleverne mulighed for at lave bøger om de emner som optager dem, uden at de fx behøver at vente på, at de får lært at stave til dinosaur. Tilgangen til læsning er, at en uformel omgang med sproget er nøglen til læsning.
Børnene/eleverne laver deres bøger ved at hente billeder fra kamerarullen og derefter med børneskrivning skrive deres historier til billederne. Der er også et felt hvor den voksne/læreren skriver den korrekte sætning.
Den færdige bog kan bl.a. eksporteres til iBooks eller deles med andre brugere af Skriv og Læs, da app’en nu også indeholder en skyløsning.
Skriv og Læs indeholder forskellige muligheder for opsætning af keyboard, bl.a. vælges mellem store og små bogstaver og mellem bogstavnavne eller bogstavlyde.
Læs evt. denne artikel på Skriv og Læs på folkeskolen.dk. Og her på emu.dk.

Hent i appstore

Skriv og Læs Pro – Alinea (Skoleabonnement købes gennem Alinea).

Hent i appstore

 

 

 

book creator free    book creator ny

Book Creator Free (Gratis/Med køb i app). Book Creator er svær at komme uden om, hvis man bruger iPads i undervisningen. App’en har en intuitivt opbygget brugerflade, der giver mulighed for at producere egne eBøger på iPad’en, med et væld at muligheder for at gøre designet så personligt som muligt. Book Creator kan anvendes i alle fag og på alle klassetrin.

Hent i appstore

Book Creator for iPad (39 kr.)

Hent i appstore

 

 

 

CBB

Creative Book Builder (29 kr.). Med Creative Book Builder (CBB) kan du ligesom med Book Creator producere dine eBøger direkte på iPad’en. CBB er mindre intuitivt opbygget end Book Creator, men til gengæld indeholder app’en nogle muligheder for at producere mere professionelle bøger og er fx fuldt integreret med Dropbox, og er velegnet til at designe mere omfattende bøger med flere sider.

Hent i appstore

 

 

 

——————————————————————————————————

 

Lav dine egne fotobøger

 

 

little storymaker

Little Story Maker (Gratis). Med Little Story Maker kan du bl.a. lave små historier ved at kombinere billeder, tekst og evt. indtaling.

Hent i appstore

 

 

 

 

 

pictello

Pictello (169 kr.). Med Pictello kan man lave historier med billeder, tekst og tale. Prisen på Pictello afspejler bl.a. at app’en indeholder dansk talesyntese, som læser den skrevne tekst op, når der bladres til en ny side.

Hent i appstore

 

 

 

————————————————————————————–

 

 

Puppet Pals

 

puppet pals hd ny

Puppet Pals HD (Gratis/Med køb i app). Puppet Pals er en must have app på en skole iPad. App’en kan bruges i alle fag og på alle klassetrin. Køber man “Directors Pass” kan man bruge egne baggrund og tilføje egne skuespillere fra billeder på kamerarullen.
Brug app individuelt eller i grupper til at opbygge en fortælling om et emne, som eleverne arbejder med.
Se evt. også denne artikel om Puppet Pals HD.

Hent i appstore

 

 

puppet pals hd

Puppet Pals HD Directors Pass (29 kr.)

Hent i appstore

 

 

puppetpals 2a

Puppet Pals 2 (Gratis/Med køb i app). Puppet Pals 2 er ligesom Puppet Pals HD et fortælle- og animationsværktøj til iPad’en. Den nye app giver mulighed for mere dynamiske bevægelser af karaktererne og har andre sjove muligheder som at køre i forskellige køretøjer, ride på hest m.v. Baggrundene bevæger sig  nu også, og figurerne skaleres op og ned, når de bevæges henholdsvis mod horisonten og mod forgrunden. Puppet Pals 2 har ikke de samme didaktiske muligheder som Puppet Pals HD (fx mht valg af egne baggrunde og skuespillere), men den er til gengæld en underholdende app, som også vil kunne anvendes til bestemte emne i undervisningen.
Se evt. denne artikel om Puppet Pals 2.

Hent i appstore

 

 

———————————————————————————-

 

Lav dine egne tegneserier

 

halftone 2

Halftone 2 – Comic Book Creator (16 kr.). App’en indeholder nogle gode skabeloner til at lave tegneserier. Du bruger fotos fra kamerarullen, og Halftone 2 indeholder en række filtre, som fx omdanner billederne til halvtone billeder i bedste tegneseriestil. Du kan fx også vælge mellem et væld af talebobler til at dramatisere din tekst.

Hent i appstore

 

 

 

comic book

ComicBook! (25 kr.). ComicBook! indeholder lige Halftone 2 skabeloner til sider, fotofiltre og talebobler til at skabe dine helt egne tegneserie historier.

Hent i appstore

 

————————————————————————————————————–

 

 

skoletube

Skoletube (Gratis/Abonnement). Skoletube app’en indeholder udover muligheden for at optage og redigere video direkte i app’en og en række fortælleværktøjer – som fx: Tubestory iOS.

Hent i appstore