Del dette

Læs og forstå

På denne side finder du er række apps, som arbejder med læsning og forståelse.

 

 

læs og forstå

Læs og Forstå – Gyldendal (Gratis/Køb i app 25 kr.). Med ‘Læs og forstå’ til iPad kan elever i 0.-2. klasse træne deres læseforståelse. Eksempelvis kan eleverne besvare spørgsmål til korte tekster eller flytte rundt på sætninger, så de står i rigtig rækkefølge og danner en meningsfuld helhed.
Opgaver i app’en: Sandt eller falsk? Rigtig rækkefølge. Find Svaret. Lav sætninger.

Hent i appstore

 

 

læs og forstå leripa

Læs og Forstå (55 kr.). Læs og forstå består af fire øvelser, der træner både læsning og læseforståelse. Med 700 sætninger styrker Læs og forstå både læseforståelsen og lysten til at læse, på en sjov og legende måde. I værktøjsdelen kan man oprette nye opgaver, og man kan lægge egne billeder og lyd ind.

Hent i appstore

 

 

 

Madam Bachs Forlag

Læs mere på Madam Bachs blog

 

lær at læse med tim og trine

Lær at Læse med Tim og Trine (29 kr.). ”Lær at læse med Tim og Trine” er en app til barnets selvstændige læse- og stavetræning, men i høj grad også oplæg til iagttagelser, refleksion og skriftlig formulering. Samtidig er der masser af stof til samtaler om sprog, indhold og synsvinkler i de sjove tekster, billeder og animationer.
Dansk lydlet læsning, stavning og skrivning for alle børn fra 6 – 10 år, og velegnet til børn med særlige behov.
Sjov og overskuelig bog-, træning- og værktøjsapp i et: Læs og tryk på et ord for at få det læst op. Stav sjove ord med fonologisk hjælp. Skriv selv og brug stavehjælpen. Gem din egen version af bogen.

Hent i appstore

 

 

 

tim og trine 5

Tim og Trine (25 kr.). Vi er med Tim og Trine i skole i spisepause, frikvarter, matematiktime, hos sundhedsplejerske og til idræt. Samtidig med træning af læsning, skrivning og læseforståelse er her masser af stof til samtaler om gode og vanskelige situationer fra Tim og Trines skoledag.
I billeder og sætninger er der lagt vægt på at inddrage sociale og følelsesmæssige sammenhænge, så barnet bl.a. med hjælp fra billedernes indhold og udtryk øver sig i at ”læse mellem linjerne” og lave følgeslutninger.
Der er 8 sætninger at vælge til eller fra på grøn og rød knap for hvert af de 12 billeder. Sætningerne består af lydrette og ikke-lydrette ord. Billederne støtter læseafkodningen, og barnet skal samtidig forstå indholdet af hver enkelt sætning, for at kunne afgøre, om de passer til billedet.

Hent i appstore

 

 

På tur med tim og trine

 

Tim og Trine på Tur (25 kr.). Vi er med Tim og Trine på tur til Sønderjylland. Vi følger dem til hytten, hvor de reder køjer og spiser. De er på tur til Dybbøl Mølle, ude at sejle, laver snobrød på stranden om aftenen, og Tim er på natterend ved pigernes køjerum.
Samtidig med træning af læsning, skrivning og læseforståelse er her masser af stof til samtaler om indholdet af billeder og tekst.
Billederne støtter læseafkodningen, og barnet skal samtidig forstå indholdet af hver enkelt sætning, for at kunne afgøre, om de passer til billedet.
På denne måde trænes både evnen til at afkode ordene og evnen til at forstå, hvad man har læst. Den skriftlige formulering af egen sætning efter hvert billede udgør ydermere en vigtig del af den lyd- og stavetræning, som er et væsentligt grundlag for, at barnet udvikler sine læsefærdigheder.

Hent i appstore

 

 

 

tim og trine i dårligt humør

 

Tim og Trine i Dårligt Humør (25 kr.). Vi er med Tim og Trine i skole på en af de dage, hvor det meste går galt. Trine er ikke i humør til at læse, og Tim bliver vred over de opgaver, han ikke kan løse. I frikvarteret er han for vild, og en kammerat skubber ham væk. Her er masser af situationer at identificere sig med. Gennem barnets valg af sætninger er der et godt grundlag for at snakke om, hvad der kan være svært i skolen, og hvilke følelser og reaktioner det kan fremkalde inde i een selv.
Vælg mellem 3 sværhedsgrader (lix 4, 10 og16). Læs og vælg på rød eller grøn knap de sætninger, som passer til hvert af de 12 sjove billeder. Tryk på et ord i en sætning, og ordet bliver læst op. Skriv din egen sætning efter hvert billede og få stavehjælp fra ordlisten. Tryk på ”Se bog”-knappen og se din egen version af ”Tim og Trine i dårligt humør” med de valgte sætninger og din egen tekst i bogen. Skriv navn eller titel på forsiden og gem pdf.bogen i en reolapp, f.eks. iBooks, og læs den op for en ven.

Hent i appstore

 

 

——————————————————————————————————-

 

 

ida og emil den første læsning

Den første Læsning 1 (Kræver abonnement hos Alinea). Ida og Emil knækker koden er et digital læsetræningsmateriale bygget op omkring sproglige aktiviteter, klassiske fortællinger og lydrette læs-selv-tekster. Ved at gennemføre en række læringsspil åbnes en verden fuld af tekster som eleverne kan høre, skrive og læse på egen hånd.
Spillene fører eleverne gennem niveaudelte aktiviteter inden for: Lydlig analyse/syntese. Stavning af lydrette ord. Læsning af lydrette ord. Sætningslæsning. Ordkendskab. Sprogforståelse. Tekstlæsning.

Hent i appstore

 

 

 

mingoville storytelling

Historiefortælling for Børn fra Mingoville (Gratis/Med køb i app). I Mingoville Historiefortælling for Børn får man bl.a. læst en illustreret historie op. Herefter kan man vælge en opgave, hvor man skal vælge det rigtige billede til en sætning mellem fire mulige.

Hent i appstore

 

 

 

 

abc

ABC – Learn to Read (19 kr.). App’en indeholder 240 billeder og sætninger. Opgaven er, at finde det billede mellem fire mulige som matcher en bestemt sætning. App’en indeholder også opgaver med geometriske former, farver, tal m.m.

Hent i appstore

 

 

 

 

 

fortæl en historie gratis

Fortæl en Historie (Gratis). I denne app arbejder med forståelse af en fortællings forløb. Opgaven er bl.a. at sætte fire billeder i den rigtige rækkefølge så historien giver mening.

Hent i appstore