Del dette

Læse og lytte

På denne side finder du en række apps, som indeholder bøger og historier til iPad. Nogle kan både læses og lyttes til og andre indeholder indtalte historier.

 

 

ereolen

eReolen (Gratis). Dette er bibliotekernes app til lån af eBøger og lydbøger.

Hent i appstore

 

 

 

 

 

lydret django

Lydret Dingo (Gratis/Med køb i app). Gyldendals populære LYDRET DINGO-bøger findes nu som app til begynderlæsere, hvor du får: 10 letlæsningsbøger med lyd – første bog er gratis. Mulighed for afspilning af barnets egen oplæsning. Læsestøtte og hjælp til enkeltord. Forældreafsnit med inspiration til den voksne.

Hent i appstore

 

 

 

 

 

mini dingo

Mikro Dingo – Lær at Læse (Gratis/Med køb i app). Gyldendals populære MIKRO DINGO-bøger findes nu som app, hvor du får: 10 letlæsningsbøger med lyd – første bog er gratis. Mulighed for afspilning af barnets egen oplæsning. Læsestøtte og hjælp til enkeltord.
MIKRO DINGO er letlæsningsbøger med lix 4-6.

Hent i appstore

 

 

 

 

vitello ridser en bil

Vitello-bøgerne (35 kr. pr. stk.). Kim Fupz Aakeson har bl.a. skrevet bøgerne om Vitello. Bøgerne findes ikke som app, men kan købes i iBook Store og læses i iBooks på iPad’en. I Lyt & læs-udgaven af Vitello-bøgerne bliver teksten læst højt samtidig med, at børnene kan bladre i bogens sider og de flotte illustrationer. Men man kan også vælge at læse teksten selv og se på de flotte billeder. Bøgerne henvender sig til de 5-9-årige.

Hent i appstore

Gratis opgavebog om Vitello fra Gyldendal

 

 

 

 

læs selv 1

Læs Selv 1 (Gratis/Med køb i app). Rosinantes læse-app indeholder 10 bøger, som koster 49 kr. pr. stk. Den første bog Liva laver sort magi (Lix 8) er gratis. Brugerfladen er den samme som Lydret Dingo med mulighed for oplæsning, læse selv og indtaling af egen oplæsning.

Hent i appstore

 

 

 

 

 

 

 

mini ps læsestart

Mini PS (Gratis/Med køb i app). Mini PS er Alineas læse-app. “Den bedste læsestart” – nu som app – få den første bog gratis!
Mini PS består af 12 letlæsningsbøger til børn allerede fra det sidste år i børnehaven og videre op i børnehaveklassen. Man vælger mellem oplæsning eller læs selv.

Hent i appstore

 

 

 

 

 

ABCiTY’s Historiebog

ABCITY’s Historiebog (25 kr.). ABCiTYs Historiebog er en app fra ABCiTY, som giver børn mellem fire og syv år et væld af muligheder for at læse, lytte, og lege med historiefortælling. Lyt til de illustrerede historier fra ABCiTYs univers, indtalt af Povl Dissing, hvor ordene bliver farvet og understreget i takt med at de læses op, så barnet selv kan læse med.  Eller nyd de korte versioner af historierne, hvor barnet endda har mulighed for at indtale sin egen version af fortællingerne. Eller prøv historieværkstedet, hvor barnet virkelig kan slippe sin kreativitet løs og digte sine helt egne historier, med et stort udvalg af karakterer, baggrunde og genstande, som kan trækkes ind i historien og bruges til at danne sine egne illustrationer.

Hent i appstore

 

 

 

 

 

h c andersen ny

H. C. Andersens Eventyr  (Gratis/Med køb i app). Egmont app HCA indeholder både eBøger med oplæsning, film, lydbøger og opgaver til eventyrerne. Den lille Havfrue (film), Fyrtøjet (eBog), Hyrdinden og Skorstensfejeren (lydbog) og opgaver til Fyrtøjet er blandt det gratis materiale i app’en.

Hent i appstore

 

 

 

 

 

 

 

frilæsning

Frilæsning – Bøger til små Læsere (Gratis/Med køb i app). Lindhardt & Ringhofs læse-app. Bøgerne i app’en har det til fælles, at de er spændende og alligevel lette at læse. Illustrationerne fungerer som støtte for læsningen og der er brugt letgenkendelige ord. De er også allesammen del af en serie – for både små og store læsere elsker at kunne fortsætte længere ind i et univers og bygge videre på historier. De fleste af bøgerne er udgivet som en del af serien CARLSENS STRIBEDE og har lix fra 15 til 26.

Hent i appstore

 

 

 

 

 

Den lille pirat

Den Lille Pirat (39 kr.). Interaktiv bog + lydbog + 5 spil med op til 10 sværhedsgrader. Den lille pirat havde et rigtig hårdt liv. Hver morgen, når han var stået op og havde spist sine cornflakes og drukket sin mælk, skulle han op i udkigstønden i stormasten og holde udkig efter skibe, han kunne plyndre. Det er jo nu engang en pirats arbejde. ”Ind imellem kunne det måske være sjovt at prøve at lave noget andet”, sukkede den lille pirat.

Hent i appstore

 

 

 

 

 

pixi bøger

Pixi Børnebøger (Gratis/Med køb i app). Pixi er din garanti for børnebøger af allerhøjeste kvalitet. Hvad enten du er til nostalgiske historier fra gamle dage eller til nye spændende figurer, så er den gode fortælling altid i fokus. Når du vælger Pixi, ved du, at bøgerne er skrevet og tegnet af de dygtigste forfattere og kunstnere – og at dit barn er i godt og trygt selskab. Bøgerne er behageligt indlæst af skuespillerne Lars Thiesgaard, Kjeld Nørgaard og Ellen Hillingsø.

Hent i appstore

 

 

 

 

 

 

 

let læsning med danny og ditte

Let Læsning med Danny og Ditte (16 kr./Med køb i app).  App´en er udviklet i samarbejde med læsevejledere, pædagogiske konsulenter, unge forfattere og illustratorer. Let læsning med Danny og Ditte er en app, som tilbyder en lang række sjove og spændende historier for børn på alle sværhedsgrader.

Hent i appstore

 

 

 

 

 

 

Charlies Eventyr

Charlies Eventyr (Gratis/Med køb i app). Eventyrerne i denne app bliver læst op af Lars Mikkelsen. Første eventyr er gratis, pris pr. eventyr er 25 kr. og hele pakken koster 49 kr.

Hent i appstore

 

 

 

 

 

 

 

truntelunte

Trunte Lunte Børnebøger (Gratis/Med køb i app). Trunte Lunte børnebøger højtlæses for de yngste børn på app til IPAD med små spil, animationer og mulighed for at farvelægge sin egen Trunte Lunte bog. 100 % dansk. Spil: Tombola, puslespil, huskespil, prik til prik, Klæd Trunte Lunte og Bamse på. Den første bog, Trunte Lunte i Tivoli incl. spil, er helt gratis. Henvender sig til de yngste børn, men der er også udfordringer for børn ældre end 5 år.

Hent i appstore

 

 

 

 

 

 

hvorfor har man hår

Hvorfor Har Man Hår (Gratis). Bogen “Hvorfor Har Man Hår” er en eksplicit filosofisk historie og henvender sig til børn mellem 4 og 8 år.
Historien tager udgangspunkt i en 5 årig drengs undren, og han får en røverhistorie som forklaring på hvordan hår og tanker hænger sammen, som er så sjov og tyk at børn godt kan se, at det ikke er rigtigt.

Hent i appstore

 

 

 

 

 

 

 

lydbøger for børn

Lydbøger for Børn – Oplæste Eventyr (Gratis/Med køb i app). Mange forældre husker båndoptageren fra deres eget børneværelse. Nu kan de nye digitale børn også opleve glæden ved at lytte til en god historie på bånd og spole frem og tilbage selv. App’en og første eventyr er gratis, og hvis I kan lide produktet, er der mulighed for at tilkøbe pakker med tre historier i samme lækre kvalitet for 19,- eller blanke optagebånd for 7,-.

Hent i appstore