Del dette

Lydbilledmetoden

På denne side vil vi præsentere en række apps til den første læsning, som arbejder efter lydbilledmetoden.

Ved lydbilledmetoden benytter man bogstavernes og sprogets lyde som indgang til læsning og skrivning.

Systemer som benytter denne metode omfatter bl.a. Donkraft/Lydbilledlæsning (Byhaveskolen i Svendborg) og Hop Ombord.

 

 

 

Minitutor

Se alle apps fra Minitutor her

 

knæk læsekoden alt

Knæk Læsekoden (29 kr.). Formålet med ’Knæk Læsekoden’ er at træne det, der kan bruges til noget i læsningen. Nemlig bogstavernes form, skriveretning og lyd. Det er fundamentet i læsning. Så kan børnene få bygget den vigtige viden op, at bogstaver repræsenterer lyde, der sammen giver ord, som har en betydning.

Hent i appstore

 

 

 

 

læseguld 1b

Læseguld (Gratis/Fuld version 49 kr.). Sæt lyde rigtigt sammen og lav guld! Hjælp alkymisten med at lave Læseguld ved at sætte lyde sammen til rigtige ord. Denne læseapp er udelukkende til rå, effektiv læse- og stavetræning og indeholder ikke distraherende underholdning. Det er vigtigt, da det kræver meget koncentration at lære og at automatisere lydmetoden. Appen træner både læsning og stavning og er målrettet børn, der er på 0. – 1. kl. niveau i læsning.

Hent i appstore Gratis)

Hent i appstore (Fuld version 49 kr.)

 

 

 

 

læseguld 2a

Læseguld 2 (49 kr.). Når man skal lære at læse, skal man kunne sætte lyde sammen til ord, som giver mening. Det kan for mange være en lang og svær proces. Både for forældre, der ikke ved hvordan og for børn, der synes det er svært. Men da denne del af læseindlæringen er det vigtigste trin i læseprocessen, skal den trænes meget. Der skal gives god tid til at lytte og smage på lydene og derudfra høre, om det er noget, der giver mening eller ej. Det er en god ide også selv at sige lydene højt og lade lydene ’læse’ ordet.

Hent i appstore

 

—————————————————————————————————————————

 

 

 

 

Læsesjov

 

Leo og Mona, Læsesjov (Gratis). Leo & Mona er et par nysgerrige børn, der holder af at eksperimentere og lære nyt. I Læsesjov kaster de sig over lyde, bogstaver og ord, og det er både hyggeligt og lærerigt. Træk tegninger i stykker og opdag lydene, bogstaverne og ordet bag billedet. Flyv en tur på nattehimlen og lav ord. Byg ord med de dinglende bogstaver i dinglespillet.

Hent i appstore

 

 

 

 

 

staveleg leripa

Staveleg (25 kr.).  I Stavetoget fra Leripa AB skal barnet stave til det billede, der kommer frem. Det er lyden der er medtaget, og ikke bogstavernes navne.
I Find bogstaverne skal man finde bogstaverne til det ord man skal stave. Bogstaverne ligger gemt bag ting i kaninens have.
Der er forskellige indstillingsmuligheder. Man kan vælge mellem små og store bogstaver, sværhedsgrad i ordene og hvor lang tid barnet skal have.

Hent i appstore

 

 

 

 

staveleg 2 gif

Staveleg 2 (29 kr.). I Staveleg 2 fra Leripa AB er der mere end 350 ord og matchende billeder i tre forskellige spilmuligheder. Det er lyden der er medtaget, og ikke bogstavernes navne. Derudover kan man vælge mellem 8 forskellige sprog. Alfabetisk rækkefølge: Denne øvelse er for de børn, der er kommet en lang vej med bogstaver. Bilspil: I dette spil præsenterer et billede og en række bogstaver, der kommer med biler. Her skal man stave til det som billedet forestiller. Gæt ordet: Dette er ordgalgen hvor du skal gætte et ord.

Hent i appstore

 

 

 

 

 

Stavepladen 1

Stavepladen – Leg og stav over 121 ord med danske bogstavlyde (25 kr.). I spillet øver du at læse, stave og genkende ord og bogstaver på en sjov og uhøjtidelig måde, i tråd med moderne læringsmetoder. Stavepladen indeholder nu mere end 120 ord på 2 til 6 bogstaver, omhyggeligt udvalgte med klare illustrationer. Der er lette baner med korte ord og lange baner med mange ord, som udfordring til de dygtigste. Der er 5 forskellige unikke måder at opdage bogstaver, lyde, ord og deres stavemåde.

Hent i appstore

 

 

 

 

 

 

bogstavernes lyde

Bogstavernes Lyde (25 kr.). Bogstavernes lyde hjælper dit barn med at lære de danske lyde og bogstavkombinationer. Appen er opbygget, så barnet kan arbejde målrettet mod en læse- og skriveindlæring af dansk. Den er inddelt i følgende niveauer: Lette ord, Ord med drillelyde, 120 ord, Fokus på lyde, Krydsord, krydsord med drillelyde.

Hent i appstore

 

 

 

 

 

Lær med Dino Martin

Dino Martin (Gratis/Fuld version 16 kr.). Dino Martin er en af hovedfigurerne i ABCiTY´s univers. I dette spil tænker Dino Martin på en masse ting og det er barnets opgave at hjælpe med at stave disse ord. Ordene varierer fra 2 til 6 bogstaver. I ”Stav med Dino Martin” bliver barnet præsenteret for en række ord, billeder, farver og bogstaver. Disse ord bliver så stavet én gang. Herefter skal barnet selv gentage dette ved at trække bogstaver op i de rigtige felter.

Hent i appstore

 

 

 

 

 

hit med lyden

Hit med Lyden (Gratis). Brug Hit med Lyden til at fremme barnets forståelse for, at bogstavernes lyde er af mindst lige så stor relevans som dets navn. Hit med Lyden giver barnet mulighed for at blive fortrolig med bogstavernes lyde gennem forskellige lege. Aktiviteterne er bygget op omkring alfabetet, hvor hvert bogstav er repræsenteret af et sødt dyr samt af bogstavets lyd.

Hent i appstore

 

 

 

 

MV-Nordic

Se alle apps fra MV-Nordic her

 

bogstavlyde

Se Bogstavlyden (Gratis). Hvor kommer lyden fra? Og hvordan skal tunge og læber bruges til at forme de forskellige bogstavlyde?
Se Bogstavlyde viser ved hjælp af animation, hvordan bogstavernes lyde udtales. Se Bogstavlyde kan med fordel bruges til undervisning af børn i dansk i indskoling. Ligeledes er programmet velegnet til børn i førskolen og specialundervisningen.

Hent i appstore

 

 

 

 

 

dansende bogstaver

Dansende Bogstaver (Gratis). Dansende bogstaver er desværre ikke tilgængelig i øjeblikket som app, da den i følge MV-Nordic ikke er kompatibel med iOS 8. Læs beskeden fra MV-Nordic her.

Besøg i stedet for Dansende Bogstaver på nettet.

 

 

 

 

 

lille læser

 

Lille Læser (Gratis/Den fulde version kræver abonnement). Lille Læser er den første app, som børn allerede fra et år kan lege sig ind i læsning med. Lille Læser bygger på den nyeste forskning om små børns læsning. I den gratis version af app’en kan man bl.a. sætte to lyde sammen til ord.

Hent i appstore

 

 

——————————————————————————————————–

 

 

 

 

hop ombord

Hop Ombord (Kræver abonnement). App’en henvender sig kun til brugere, der har abonnement på hopombordspillet.dk. Men Hop Ombord materialet kan stærkt anbefales, hvis man vil arbejde med lydbilledmetoden. Se mere på Forlaget Æsops hjemmeside.

Hent i appstore