Apps on demandTegn Til Tale

På denne side vil vi vise nogle apps, der arbejder med Tegn til Tale. spil til iPad i kategorien dansk, som benytter sig af tegn til tale.

Alle apps i dette udvalgt er udviklet af Materialecentret.

Du finder en oversigt over alle apps fra Materialecentret her.

 

 

 

tegnApp

TegnApp til iPad (Gratis). TegnApp er en ordbog, hvor du kan slå et ord op og få vist en video med det tegn, der hører til det pågældende ord.
Tegnapp er Danmarks første appilkation, der er baseret på tegnsprog. Det er en ordbog, som giver dig mulighed for at søge og finde de tegn, du lige står og mangler. Og du får ikke bare et billede af tegnet – med Tegnapp får du også en kort video, hvor en professionel tegnsprogstolk viser dig, hvordan tegnet skal laves.

Hent i appstore

 

 

 

 

 

 

 

børneværelset

Børneværelset (Gratis). ’Børneværelset’ er primært beregnet til at træne ord, tegn og sproglig bevidsthed, selvfølgelig med udgangspunkt i legesager og andre ting, man typisk kan finde i et børneværelse. Målgruppen er børn med høretab og børn som bruger tegnbaseret kommunikation samt de voksne omkring dem.
I ’Børneværelset’ er der i alt fem spil, som hver især kan spilles i en version med tegn og lyd samt i en version udelukkende med lyd. På forsiden (nederst til højre) kan du vælge den version, som passer til dig.
Hvis du vælger at spille versionen med tegn, vil du i hvert spil få vist tegn for de ting, der arbejdes med. Tegnet bliver vist i en pop-up- skærm, og du kan vælge at få vist tegnet flere gange eller i slowmotion, ved at bruge ikonerne i bunden af skærmen. Spiller du udelukkende med lyd, vil du få læst ordene højt i stedet for at få vist tegn.

Hent i appstore

 

 

 

 

 

 

 

passer den

Passer Den? (Gratis). ”Passer den?” er et sammenligningsspil til småbørn med behov for 
tegnstøttet kommunikation.
Spillets formål er at arbejde med tidlig sprogstimulering bl.a. gennem brug af enkelttegn.
Samtidig lærer barnet at sammenligne elementer og få dem til at passe sammen.
 Dette er med til at styrke barnets kognitive, sproglige og motoriske færdigheder.

Hent i appstore

 

 

 

 

 

 

 

husk med tegn

Husk Med Tegn (Gratis). ”Husk med tegn” er et vendespil, som har til formål at styrke den visuelle og sproglige arbejdshukommelse.
Samtidig kan det være med til at styrke den selektive/visuelle opmærksomhed og
skelneevne.
Professionelle så vel som forældre kan i spillet øve turtagning sammen med børnene.

Hent i appstore

 

 

 

 

 

 

 

 

0 Responses

Leave a Reply
Seneste indlæg


Sider